Alp Alper | Gökyüzünden Türkiye Air

Fethiye, Alp Alper

Platformumuzun da katılımcısı olan, fotoğrafçı ve gezgin Alp Alper’in 7 yıllık çalışması, fotoğraf tutkunları ile buluştu. Türkiye’nin dört bir yanında 7 yıldır fotoğrafladığı görüntüleri bir araya getirdiği fotoğraf albümü “Gökyüzünden Türkiye Air” yayımlandı.

“Bazen yolda yürürken gözünüz birden uçan bir kuşa takılır. Belki bir martı, belki bir güvercin, belki bir serçe, belki de bir kumrudur o.. Peki o an “Ben de keşke uçabilseydim ve onlar gibi özgürce yeryüzüne gökyüzünden bakabilseydim” dediğiniz oldu mu hiç? Bu soruyla başladı ben de her şey, benim gökyüzü hikayemin başladığı gibi…”  Alp Alper

Çocukluğundan bu yana gökyüzünden dünyaya bakmanın büyüsüne inanan Alp Alper’in, daha önce yayımlanan fotoğraf albümleri “1000 Feet’ten Türkiye”, “Dreamscape Türkiye” ve “Dört Mevsim İstanbul”un ardından, 7 yıllık bir çalışmanın ürünü olan “Gökyüzünden Türkiye Air” albümü yayımlandı. 

Gökyüzünden Türkiye Air, Alp Alper

1999 yılından bu yana çalışmalarında gökyüzünden Türkiye’nin farklı bölgelerini fotoğraflayan sanatçı, yaşadığımız ülkeye herkesten farklı bir perspektiften bakıyor. Uçak kokpitlerinde geçen çalışma hayatı boyunca, yeryüzünü alışılmışın dışında görüntüleme şansı elde eden Alper, arşiv niteliğindeki son kitabında da Türkiye’nin belgesel hafızasına değerli bir katkıda bulunuyor. Dijital dünyayı her yönüyle deneyimlediğimiz şu günlerde, drone kullanmadan çekilmiş fotoğraflar, okuyucuyu sahip olduğumuz ve zamanla kaybettiğimiz güzelliklerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Alp Alper, 6 Mayıs Cumartesi günü 14:00-15:30 arasında Suadiye Penguen Kitabevinde bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirecek..

Alp Alper, Fotoğrafçı, Gökyüzünden Türkiye Air

İlgili Makaleler

Fotoğrafçı için Lisanslama Yöntemini Anlamak ve Kullanmak

Ismarlama bir iş talebi söz konusu olduğunda, fotoğrafçı müşteri ihtiyaçlarını ve isteklerini değerlendirirken dikkatli olmalı ve tam olarak anladığından emin olmalıdır. Çünkü oluşacak maliyet bu bilgilere bağlıdır. İlk görüşme sırasında veya tahmini teklifi vermeden önce, fotoğrafçılar lisansı adil bir şekilde fiyatlandırabilmek için müşteriye, gerçekte hangi mecraya, ne kadar sürede ve hangi bölgelerde ihtiyaç duyduğunu sorması gerekir